Kayseri Büyükşehir Belediyesi, şehir dışından yükseköğrenim görmek üzere Kayseri’ye gelen üniversite öğrencilerini otogar, Cumhuriyet Meydanı, yurtlar bölgesi ve üniversite kampüslerinde kurduğu stantlarla karşılayarak, şehri öğrencilere tanıtıyor.
Bu çerçevede Büyükşehir Belediyesi Alo 153 İletişim Merkezi, Ulaşım A.Ş, ve KAYMEK A.Ş. tarafından Erciyes Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Kayseri Cumhuriyet Meydanı, Kayseri Şehirler Arası Otobüs Terminali ve yurtlar bölgesinde kurulan stantlarla 09.00-17.00 saatleri arasında hizmet verilerek, Kayseri’ye gelen öğrenciler karşılanıyor ve büyükşehir belediyesinin öğrencilere yönelik faaliyetleri de anlatılıyor.
Kente ilk kez gelen öğrencilerin, henüz yabancısı oldukları bir şehirde gündelik hayatlarını kolaylaştırmayı ve kendilerine özel kamu hizmetlerinden maksimum verimi almalarını amaçlayan Kayseri Büyükşehir Belediyesi, rehberlik ve danışmanlık hizmeti ile öğrencilere hem ‘şehre hoş geldiniz’ diyor hem de kütüphanelerini, konservatuvarlarını, Kaybis hizmetini, KAYTUR, KAYMEK ve Spor A.Ş. faaliyetleri ile ulaşım destek hizmetlerini tanıtıyor.
Hibya Haber Ajansı