Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü Plan Proje Dairesi Başkanı Başar Kurt ile Plan ve Proje Şube Müdürü Zeynel Abidin Doğru, ‘Mersin Atık Su Yönetimi ve Ekolojik Denge Projesi’ kapsamında; Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) davetiyle Tayvan’da düzenlenen “Green Cities And Smart City Summit Technical Visit March 2025(Yeşil Şehirler ve Akıllı Şehir Zirvesi Teknik Ziyareti Mart 2025)” organizasyonuna katıldı.  

Ziyaret boyunca MESKİ heyetine, Institute For Information Industry Taiwan yetkilileri eşlik etti. Delegasyonun tanışmasından ardından Expo Taipei ziyareti yapılarak, akıllı şehirlerde kullanılan teknolojiler ve teknoloji firmaları ile bilgi alışverişinde bulunuldu. Tayvanın başkenti Taipei’de belediye yetkilileriyle şehir planları ve şehir içinde kullanılan teknolojiler incelenerek, kültürel turlar gerçekleştirildi. Bununla birlikte Tayvan’ın ikinci büyük şehri olan Kaohsiung’da belediye başkan yardımcısı ile görüşmeler yapan MESKİ heyeti, şehir hakkında bilgiler aldı ve Expo Kaohsiung’u ziyaret etti.  

MESKİ heyeti tarafından delegasyonda yer alan yetkililere; Mersin’in sorunları, çözüm önerileri, MESKİ’nin devam eden ve planlanan yatırımları hakkında bir sunum yapıldı. MESKİ’nin planlanan projeleri için ise hibe/kredi finansmana ihtiyaç duyulduğu dile getirildi.

 

  Hibya Haber Ajansı