Orhangazi Belediyesi ile Temel İhtiyaç Derneği (TİDER) ortaklığında Gıda Bankası hayata geçirildi.

Yardım merkezinden daha fazla, alışveriş deneyimi yaşatan Gıda Bankası’nda belirlenen kriterlere uygun ihtiyaç sahibi bireyler; kadın, erkek, çocuk ya da yaşlı fark etmeksizin kendi ihtiyaçlarına göre ürünlerini seçiyor. Bu sistem, insan onuruna yakışan bir yardım yaklaşımı sunarken aynı zamanda tüketim alışkanlıklarında da bilinç oluşturuyor. 

Belediye Başkanı Bekir Aydın, Gıda Bankası’nın klasik yardım anlayışının ötesine geçtiğini belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bu proje sadece temel ihtiyaçları karşılamıyor, aynı zamanda vatandaşlarımıza saygıyı, güveni ve sorumluluğu da sunuyor. Herkes kendi ihtiyacına göre alışveriş yaparak destek alıyor. Bu da yardım alan kişilerin kendilerini iyi hissetmelerini, özgüvenlerini korumalarını sağlıyor. Belediyecilik asfalt dökmekle sınırlı değildir; insan hayatına değer katmaktır.”

  Hibya Haber Ajansı