Sur Belediyesi, Sur ilçesinde cadde ve kaldırımları işgal etmeyi sürdüren seyyar satıcılara son kez uyarıda bulundu.

Belediyelerden yapılan ortak açıklamada, yerel seçimlerin ardından Sur ilçesinde özellikle cadde ve kaldırımlardaki işgaller nedeniyle yayaların güvenli ulaşımının olumsuz etkilendiği, kamusal alanların erişilebilirliği ile tarihi dokunun estetik görünümünün zarar gördüğü belirtildi.

Sorunun çözümü amacıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Sur Belediyesinin ilgili birimlerinin koordinasyonunda çalışma yürütüldüğü, siyasi parti temsilcileri ve meclis üyelerinin yer aldığı komisyon aracılığıyla seyyar satıcılarla çok sayıda görüşme gerçekleştirildiği ifade edildi. Açıklamada, mağduriyet yaşanmaması amacıyla ilçenin farklı noktalarında alternatif satış alanlarının oluşturulduğu ve yeni pazar alanlarının hizmete açıldığı kaydedildi.

Açıklamada, yaklaşık iki ay önce zabıta ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar sonucunda başta Gazi Caddesi olmak üzere birçok noktada kamusal alanların yeniden halkın kullanımına açıldığı belirtilerek, buna rağmen küçük bir grubun kaldırım ve yol işgallerini sürdürdüğü aktarıldı.

Kurallara uymayan seyyar satıcılara son kez çağrıda bulunulan açıklamada, “Zabıta ekiplerimizin yaptığı tüm uyarılara ve sağlanan alternatif alanlara rağmen işgallerini sürdüren kişiler hakkında, yürürlükteki mevzuat kapsamında gerekli idari ve fiili işlemler kararlılıkla uygulanacaktır.” denildi.

Açıklamada ayrıca, amaçlarının esnafı mağdur etmek değil, tarihi Sur’da kamusal alanları herkes için güvenli, erişilebilir ve düzenli hale getirmek, ortak kullanım hakkını korumak ve kurallara uyan esnaf için adil bir çalışma ortamı oluşturmak olduğu vurgulandı. Bu aşamadan sonra yapılacak denetim ve uygulamaların sorumluluğunun, tüm uyarı ve çözüm imkânlarına rağmen kurallara uymamayı tercih eden kişilere ait olacağı ifade edildi.

  Hibya Haber Ajansı