Ukrayna Dışişleri Bakanı Sybiha, Lüksemburg Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Dış Ticaret ile Kalkınma İşbirliği ve İnsani İşler Bakanı Xavier Bettel ile Savunma Bakanı Yuriko Backes'ı Kiev merkez tren istasyonunda ağırladı.
Geçen yıl Rus füzelerinin vurduğu Ohmatdyt Çocuk Hastanesi, Ukrayna Bağımsızlık Meydanı, kahramanların anısına yapılan Anı Duvarı ve drone üretim tesisini gezdiklerini belirten Sybiha, "Lüksemburg'un Ukrayna'ya savunma, insani ve mali boyutlarda kapsamlı yardım sağlaması ve saldırgana yönelik baskıyı artırması konusunda kapsamlı görüşmeler yaptık." dedi.
Lüksemburglu meslektaşlarına Ukrayna Enerji Destek Fonu'na 10 milyon euro ve askeri yardım için ek 10 milyon euroluk katkı için teşekkür eden Sybiha, "Bunlar zamanında atılmış ve takdir edilen adımlardır. Lüksemburg'un kurtarmadaki rolünün diğer bölgelere, muhtemelen Kharkiv bölgesine genişletilmesi olasılıklarını tartıştık." açıklamasını yaptı.
Hibya Haber Ajansı