Katar Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Güvenlik Konseyi üyelerinin 7 Ağustos’ta yayımladığı ve Husilerin 13 Temmuz’dan bu yana Suudi Arabistan’a yönelik füze saldırıları ile 22 Temmuz’dan bu yana ticari gemilere yönelik saldırılarını kınayan açıklamasının memnuniyetle karşılandığı bildirildi.

Açıklamada, uluslararası hukuka ve ilgili Güvenlik Konseyi kararlarına, özellikle 2216 sayılı karara uyulmasının önemine vurgu yapılmasından duyulan memnuniyet ifade edilerek, bölgesel güvenliği ve deniz seyrüseferinin hak ve özgürlüklerini tehdit eden eylemlerin reddedildiği belirtildi.

Katar’ın Suudi Arabistan ile “tam dayanışma” içinde olduğu aktarılan açıklamada, ülkenin egemenliğini ve güvenliğini korumak amacıyla aldığı tüm tedbirlere destek verildiği kaydedildi. Açıklamada ayrıca, “Suudi Arabistan’ın güvenliği, Katar’ın ve Körfez İşbirliği Konseyi devletlerinin güvenliğinin ayrılmaz bir parçasıdır” ifadesine yer verildi.

  Hibya Haber Ajansı